Pentru Copii

Pentru Copii

Smaltul oferă o protecţie naturală pentru dinti. Cu toate acestea, smaltul dintilor de lapte a copiilor este subtire si mult mai sensibil la degradare. Combinat cu obiceiurile alimentare ale copiilor (aport mai mare şi mai frecvent a produselor zaharoase), precum şi complicaţiile care apar ca urmare a excluderii dintilor din cauza erupţiei dintilor permanenti în timp ce dintii de lapte sunt prezenţi, copiii ar putea suferi de mai multe locuri dentare degradate.

Abordarea cariilor dentare:

• Prima linie de acţiune: Prevenirea începe la domiciliu prin eliminarea placii prin regula (de două ori pe zi) de întreţinere a igienei orale de bază. Părinţii, de obicei, trebuie să disciplineze copiii cu privire la importanţa igienei orale regulate - Curaţarea si Clatirea cavitatii bucale.
• A doua linie de acţiune: Când prevenirea la domiciliu nu mai este suficienta, medicul dentist poate elimina cariile dentare cu utilizarea unui burghiu şi poate restaura structura dintelui prin umplerea cavitatii. În unele cazuri, copiii pot suferi de cariil dentare mai grave, caz în care, un tratament mai extins poate fi necesar.