Brandul GUM® detine linie de produse special concepute pentru a preveni cauzele bolii paradontale, nu doar simtomele. Utilizand intelegerea profunda a mecanismelor si cauzele majore ale bolii parodontale, Sunstar este in curs de dezvoltare de noi produse de ultima generatie pentru a combate efectele negative ale bolii parodontale si impactul acesteia asupra sanatatii. Acest lucru se realizeaza prin intermediul stransei legaturi intre Sunstar si oameni de stiinta de renume international si cadre universitare in domeniile de stomatologie si medicina.

Boli ale gingiilor (sau boala parodontala) este una din bolile cele mai prevalente din lume, cu o valoare estimata de 70% din populatia lumii este afectata de o forma de boala. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), 10-15% din populatia lumii, sau de 600-900 de milioane de oameni, sufera de boala parodontala severa.

O sanatate orala buna poate duce la imbunatatirea starii generale de sanatate

In ultimii ani, studiile internationale de cercetare au demonstrat o corelatie posibila intre boala parodontala si alte boli sistemice extrem de grave cum ar fi bolile cardiovasculare, diabet, boli respiratorii si complicatii de sarcinii. Intr-adevar, studiile au aratat ca bacteriile orale pot intra in fluxul de sange si de calatorie prin intermediul corpului. Prin urmare, buna igiena orala este importanta nu numai pentru prevenirea sau tratarea unor boli ale cavitatii bucale, dar, de asemenea, contribuie la starea de sanatate generala a intregului corp.

Efectele potentiale ale bolii paradontale moderata pana la severa asupra organismului

Diabet: de 2-4 ori
Infarct: de 2 ori
Boli cronice respiratorii: de 2-5 ori
Boala coronariana a arterelor: de 2 ori
Rezultate adverse sarcina: 4-7 ori

 

"Bacteriile reziduale din gura pot intra in fluxul de sange si afecta tot organismul, cauzand reactii inflamatorii."